1. Anasayfa
  2. Öğretmenler İçin

2020 – Tübitak Çağrı Metni 4006 Yayınlandı


0

4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRISI AÇILDI!
Elektronik Başvuru Son Tarihi 22 Ocak 2021 (Saat 17.30)

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile 5-12. sınıf öğrencilerinin ilan edilen tematik alanlar arasından kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel metodolojiye uygun şekilde çalışmalar yaparak elde ettikleri araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri Bilim Fuarlarına destek verilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrı Metni yayınlanmıştır.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına başvurular 23 Kasım 2020 tarihinde başlayacak ve 22 Ocak 2021 saat 17.30’a kadar devam edecektir.

NEREYE VE NASIL BAŞVURULABİLİR?

Programa başvurular; 

Bilim Fuarları Destekleme Programına aşağıdaki kurumlar başvuru yapabilir:

  • 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren devlet okulları
  • Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM)
  • Öğretim programlarında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe vb. derslerden en az üçüne yer veren Mesleki Eğitim Merkezleri
  • Bünyesinde 5-12. sınıfların eğitim gördüğü görme, işitme ve zihinsel engelli devlet okulları

Belirtilen kurum/kuruluşlarda kadrolu ve tam zamanlı öğretmenler proje yürütücüsü olabilir. Ancak; Müdür, Müdür Yardımcıları ve Ücretli Öğretmen olarak görev yapanlar proje yürütücüsü olamaz.

  • 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrı Metni için tıklayınız.
  • Bilim Fuarında görev alacak öğrenci velilerinden alınması gereken muvafakatname örneği için tıklayınız.
  • 4006 Programı bilgilendirme sunumu için tıklayınız.

Başvurunun sistem üzerinden tamamlanıp proje yürütücüsü tarafından onay verilmesi için son tarih 22 Ocak 2021 saat 17:30’dur. Başvuru sistem üzerinden yapılacağından, basılı kopya olarak gönderilmesi gereken herhangi bir evrak bulunmamaktadır.

Başvuru süreci ve programla ilgili sorularınız için bt4006@tubitak.gov.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı
Programlar Müdürlüğü


 

ÖNEMLİ!  COVID 19 tedbirleri kapsamında 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı bünyesinde yapılacak bilim fuarları Yürütücünün talebi ile 11 Haziran 2021 tarihine kadar ertelenebilecektir. Fuar tarihlerinizi bilimiz.tubitak.gov.tr sistemi üzerinden giriş yaparak güncelleyebilirsiniz. Fuar tarihi güncelleme işlemi 9 Kasım 2020 tarihinde sona erecektir.

COVID 19 tedbirleri kapsamında; gerçekleştireceğiniz bilim fuarı projenizdeki etkinlikler kapsamında aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

i. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19 kapsamında hazırlanmış olan güncel Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan önlemlere uyulması,
ii. İlinizde bulunan İl Hıfzıssıhha Kurulu ve İl Pandemi Kurulu’nun COVID-19 kapsamında almış olduğu kararlara uyulması,
iii. İlinizde bulunan İl Hıfzıssıhha Kurulu ve İl Pandemi Kurulu ile irtibat halinde olunması, bu kurumlara gerekli bilgilendirmenin yapılması.

Yürütücü Değişiklikleri, 27 Temmuz 2020 saat 17.30’a kadar yapılabilir. Mücbir sebepler dışında bu tarihten sonra yürütücü değişikliği yapılamaz. Talep dilekçesi eksiksiz doldurup imzalandıktan sonra taratılıp mail eki ile birlikte bt4006@tubitak.gov.tr adresine gönderilmesi gerekir. Matbu dilekçe gönderilmez. Yürütücü değişikliği talep dilekçesi için tıklayınız.


4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri bilim fuarları projelerinin değerlendirme süreci tamamlandı.

Bu yıl ilk kez uygulamaya geçirilen 30 farklı tematik alandan 12.832 okulumuzun sunmuş olduğu 240.852 alt proje, alanında uzman akademisyenlerimiz ve eğitimcilerimiz tarafından değerlendirildi. Değerlendirme neticesinde 81 ilimizde yer alan 6.511 okulumuzdan yüzbinlerce ortaokul ve lise öğrencimizin hazırlamış olduğu 124.401 alt proje destek almaya hak kazandı.

Genç bilim insanlarımızı tebrik ediyor, hem bugün hem gelecekte ülkemize ve tüm insanlığa bilimsel projeleriyle büyük katkılar sağlamalarını temenni ediyoruz.

Bir kez daha başvuru sürecinde emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Desteklenen Projelerin Listesi


4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Kılavuzu (2019)

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir