1. Anasayfa
  2. TYT

2018 TYT Matematik Konuları (ÖSYM)


0

2018 TYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımları

2018 TYT sürecinde adayları en çok düşündüren derslerden biri Matematik. İlk sınavın artık sadece Türkçe ve matematik derslerinden oluşması matematik önemini daha da arttırdı. TYT Matematik testi çok zor sorulardan oluşmasa da adayları en eleyici nitelikteki test olmasıyla dikkat çekiyor. Bu yazımızda sizlere 2018 TYT Matematik Konuları‘nı vereceğiz. İsterseniz öncelikle biraz 2018 TYT Matematik testinin genel özelliklerinden bahsedelim:

Matematik testi TYT’de adayların daha çok temel işlemsel kabiliyetlerini, matematiksel becerilerini ölçen çoğu adayın en çok zorlandığı test. Çok fazla bilgi sorularından oluşmayan bu test için adayların konu bilgisinden daha çok test pratiğine dönük çalışma yapmalarını gerektiriyor. Ne kadar test ve deneme demek bu bölümde o kadar fazla net çıkarmak demek. 2018 TYT Matematik Konuları‘na geçmeden önce önceki yıllara ait sınavların değerlendirmelerine bakalım.

2016 MATEMATİK SORULARI DEĞERLENDİRMESİ:

Sorular 9 ve 10’uncu sınıf matematik müfredatını kapsıyor. MEB kazanımlarına uygun. Matematik soruları öğrencinin okuduğunu anlayıp yorum yapabilme gücü ile dört işlem becerisini ölçüyor. Problem konusuyla ilgili soru sayısında diğer yıllara göre artış olduğu gibi paragraf biçiminde hazırlanmış zorlayıcı sorular bulunuyor. Geometri soruları geçmiş yıllara göre daha kolay sorulardan oluşturulmuş.

2017 Matematik testinin müfredata uygun bir biçimde hazırlandığını ve sınava ortalama bir şekilde sınava hazırlanan öğrencinin hemen hemen kolaylıkla çözebileceği bir test olduğunu söyleyebiliriz. 2018 TYT Matematik Konularına ulaşmak için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz. Ayrıca görsel olarak da hazırladığımız grafiği inceleyerek 2018 TYT matematik soru dağılımlarına ulaşabilirsiniz. 2018 TYT matematik için yapılması gerekenler kısaca; konuların bitirilmesi ve pratiğe dökülmesi yönünde.

2018 TYT Matematik Konu Dağılımları
  1. Sayılar
  2. Basamak Kavramı
  3. Taban Aritmetiği
  4. Bölme-Bölünebilme
  5. OBEB-OKEK
  6. Rasyonel Sayılar
  7. Sıralama-Basit Eşitsizlikler
  8. Mutlak Değer
  9. Üslü İfadeler
  10. Köklü İfadeler
  11. Oran-Orantı
  12. Denklem Çözme
  13. Problemler
  14. Mantık
  15. Kümeler
  16. Bağıntı-Fonksiyon
  17. İşlem-Modüler Aritmetik
  18. Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir